Sint Anthoniusgilde, gildefeesten, gildeterrein

ZONDAG 12 JUNI 2022

Gildedag

Deze zondag staat volledig in het teken van een GROOT GILDEFEEST. Ruim 40 gildes uit het Land van Cuijk en ver daarbuiten zullen naar het Sambeekse land komen.

Naar verwachting zullen hierbij zo’n 1000 gildebroeders- en zusters aanwezig zijn.

Na een ochtendsessie voor genodigden, starten we om 12.30 uur met een bombastische folkloristische optocht door ons dorp. Elk gilde zal zich op haar eigen manier presenteren tijdens deze rondgang. Onheilspellend tromgeroffel, vliegende vaandels, ruiters te paard, kortom alle ingrediënten voor een overweldigende historische optocht zijn aanwezig.

Na terugkeer op het Landgoed Schuttershof zullen de gildes zich gaan opmaken voor de MASSALE OPMARS en het SLANGEN DEFILE. Een zeer indrukwekkend schouwspel waarbij horen en zien dreigt te vergaan.

Als de rust op het feestterrein hierna is wedergekeerd maakt het leeuwendeel van de gildebroeders- en zusters zich op voor de individuele – en groepswedstrijden. Het betreft hier behendigheid in: trommelen, vendelen, klaroenblazen, ringsteken te paard, kruisboog- en geweerschieten. Dit alles met een gezonde wedstrijdspanning.

Na afloop hiervan vindt in de grote feesttent de prijsuitreiking plaats.

In de grote feesttent is er vanaf 14.00 uur, in het kader van verbroedering, gelegenheid om gezellig bij te kletsen onder het genot van een natje en een droogje. Later die middag zal DJ Theo met zijn FIESTA-DRAAI-ZING-SHOW de zaak volledig op zijn kop gaan zetten.

Het zal er hopelijk nog lang … druk en onrustig blijven …!!

 

Programma:

9:30 uur Plechtige Eucharistieviering

12:30 uur Folkloristische optocht door ons dorp

14:00 uur Massale Opmars en Slangendefilé

15:00 uur Start wedstrijden

19:00 uur Prijsuitreiking

 

Locatie: feestterrein (op Landgoed van de familie Willems) aan de St. Janslaan in Sambeek

 

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Datum

jun 12 2022

Tijd

08:00
Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.