Senioren ver./IVN , de Vilt, Beugen

KBO/IVN wandeling De Vilt.  Thema: Nieuwe bewoners: de boomkikker

Donderdag  11 mei a.s.  organiseert IVN De Maasvallei samen met KBO alweer de eerste seniorenwandeling van dit seizoen. Dit keer gaan we de  “natte natuurparel” De Vilt in Beugen bezoeken. Het thema is: Nieuwe bewoners: de boomkikker.

Sinds enkele jaren zijn bij De Vilt boomkikkers uitgezet en die blijken tot nu toe prima te gedijen. Boomkikkers zijn uitermate goede indicatoren om de biodiversiteit van het gebied te beoordelen. Door Brabants Landschap (eigenaar van het gebied) zijn aanpassingen gedaan, zoals het aanleggen van diverse ondiepe poelen om de vermeerdering te bevorderen. Tellingen hebben nu al uitgewezen dat ze zich inderdaad vermenigvuldigen.  Om boomkikkers te zien en te horen is een bijzondere gewaarwording. Als de temperatuur voldoende is kunnen we hier zeker van genieten.

Is Uw nieuwsgierigheid gewekt? Dan hopen wij U graag te ontmoeten op deze gratis wandeling van IVN en KBO op donderdag  11 mei a.s. We starten om 13.30 uur bij het informatiebord aan de Moerbaan in Beugen. En na afloop wordt U zoals gewoonlijk gratis een kopje koffie/thee aangeboden door KBO-Boxmeer. Ivm beperkte deelname is aanmelden verplicht vóór 10 mei. 12.00 uur.

Voor inlichtingen en aanmelden:  Piet Schoenmakers  tel. O485520876 of pjhschoenmakers@xs4all.nl

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Datum

mei 11 2023

Tijd

13:30
Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *