Kloosterhuis, kunst van het geloven

Kunst van het Geloven: expositie “Grenzeloze verbeelding”

Op zaterdag 31 augustus openen voor de negende keer enkele kapellen en kerken in Boxmeer en omgeving hun deuren voor kunst en publiek in het kader van de tweejaarlijkse kunstmanifestatie “Kunst van het Geloven”. In de Mariakapel in Holthees, de Antonius- en Nicolaaskapel in Groeningen, het Kloosterhuis en de St. Janstoren in Sambeek, het Koningskerkje in Vierlingsbeek, de Nepomukkapel in Boxmeer en voor het eerst de Petrusbasiliek in Boxmeer is opnieuw een fascinerende, ontroerende en soms confronterende verzameling hedendaagse kunstwerken te zien.

De expositie wordt op die dag officieel om 10.30 uur geopend door wethouder Joost Hendriks van de gemeente Land van Cuijk, in de Petrusbasiliek, Steenstraat 41 in Boxmeer. De opening wordt muzikaal opgeluisterd door de Fanfare van de 4e Hoedanigheid en Kunrad, één van de deelnemende kunstenaars, zal een performance geven waarin het pure geluid van de basiliek centraal staat. De expositie is aansluitend in het weekend van 31 augustus en 1 september, van 7 en 8 september en van 14 en 15 september te zien, steeds van 11.00 tot 17.00 uur. Tevens is er een mooie fietsroute beschikbaar, die het publiek langs landelijke dreven naar de verschillende locaties leidt.

De stichting heeft voor deze editie van Kunst van het Geloven Marijke Cieraad en Esther Leenders, beiden met een lange staat van dienst in de wereld van de beeldende kunst, betrokken als curatoren. Zij zijn aan de slag gegaan om inspirerende kunstenaars bereid te vinden hun werk in de verschillende locaties te exposeren. Dat heeft geleid tot deelname van tien kunstenaars, met zeer uiteenlopend werk, en werkend vanuit verschillende kunstvormen. Deelnemende kunstenaars zijn: Joyce Overheul uit Nieuwegein in de St. Janstoren, Lise Sore in de kapel van het Kloosterhuis in Sambeek en David Bade uit Den Haag in de tuin van het Kloosterhuis, Milian van Stokkum uit Sambeek, Kunrad uit Den Haag en Mandy den Elzen uit Breda met zijn drieën in de Petrusbasiliek, Marjolein van der Wal uit Amsterdam in het Koningskerkje, Bas de Wit (Maastricht) in de Nepomukkapel, Razia Barsatie uit Amsterdam in de Anthonius- en Nicolaaskapel, en Olaf Mooij uit Rotterdam in de Mariakapel. Voor meer informatie over de kunstenaars en hun werk kan men terecht op de website van Kunst van het Geloven, www.kunstvanhetgeloven.nl of op de facebookpagina www.facebook.com/kunstvanhetgeloven.

 

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Datum

aug 31 2024

Tijd

11:00
Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *